# Home 🎮 Games 📓 Site ✦ Plus

 

Sub Quests

 

A játékban a főszál mellett megcsinálhatsz pár side questet. Vagy jutalomra, vagy anélkül. Majdnem minden esetben értékes és hasznos dolgokat szedhetsz össze, persze nem mindig veszélytelen a történet. A leírások során használt képek a japán Tales of Phantasia Strategy Guide (Namco Vol. 2) c. könyvecskéből származnak ami eredetileg a PSX verzióhoz jött ki, de mivel a térképek azon részei nem estek át átalakításon (ahogy észrevettem), így felhasználtam akkor ezeket a képeket. Az SNES strategy guide valamiért ennyire nem részletezte ezeket.

 

Coliseum

Euclidban a jövőben lehetősége van arra, hogy indulj a kolosszeumi küzdelmeken. Nincs időhöz kötve, akármikor nevezhetsz, viszont csak Clesst viheted a küzdelmekbe meghatározott itemekkel. Ez mivel jár? EXPvel és díjakkal. Minden 8. küzdelem végeztével megkérdezik, hogy szeretnél-e részvenni egy különleges összecsapáson. Hát persze. Ha belemész, akkor jön egy nővér aki meggyógyít és már indulhatsz is a csatába. Ha nemmel felelsz, akkor kapsz 30000 Galdot. A speciális küzdelem után pedig minden alaklommal valami más díjat fogsz kapni.

1. alkalom ~ Lion Teeth combo
2. alkalom ~ Soup Pot, Guinnes, S-Flag
3. alkalom ~ Poison Amulet, Body Amulet, Gorgon Amulet
4. alkalom ~ Beef, Dragon Steak, Boar Roast, Veal, Chicken, Steak, Sirloin Steak
             Pork Roast
5. alkalom ~ Verbena, Sage, Lavender, Savory, Red Verbena, Red Sage, Red Lavender
             Red Savory
6. alkalom ~ Remedy Bottle, Rune Bottle, Medicine Bottle, Flare Bottle, Charm Bottle
             Life Bottle
7. alkalom ~ Magical Pouch, Mage Ribbon, Magical Broom, Lipstick
8. alkalom ~ Star Cap, Star Rod, Star Cloak, Star Broom
9. alkalom ~ Star Gloves, Star Shield, Star Helm
10. alkalom ~ Miracle Gummy, Apple Gummy, Orange Gummy, Mixed Gummy

Miután megszerezted mind a 10 kör nyereményeit, csak a Gummy szettet fogod megkapni ha újra végigmész a harcokon.

 

Ayflite's Treasure Hunt

Ha a jövőben eljutottál az Eternal Sword segítségével Dhaos kastélyába, akkor Freezkill kocsmájában történik valami. A pult melletti férfi a lényeg, Graham Ayflite. Beszélj vele, megkérdezi van-e egy perced rá. Legyen. Családi kincsről lenne szó, viszont neki nem kell az összes, csak egy dolog a sokból. A többit megtarthatod ha gondolod. Milyen rendes tőle. Ezek után megkapod az Ayflite Notes itemet, aztán ha tovább beszélgetsz vele, még a helyszíneket is megmondja. Legalábbis utalgat. Neked csak annyi a dolgod, hogy elvidd majd neki Rosa ruháját. Nem nagy kérés, igaz? Amiket megszereszhetsz a kincskeresés során és a térkép:

 
(1) Whale Meat, Moon Crystal
(2) Whale Meat, Reverse Doll
(3) Whale Meat, Hyper Gauntlet, Mental Ring
(4) Silver Cape
(5) Whale Meat, Protect Ring
(6) Dark Seal, Elixir, Mental Ring
(7) Whale Meat, Elixir, Black Onyx, Blue Line Shield, Armlet, Green Torch
(8) Reverse Doll
(9) Sefira, Blue Candle
(10) Whale Meat, Resist Ring
(11) Protect Ring
(12) Rosa's Dress
(13) Silver Mattock
(14) Resist Ring, Silver Cape, Whale Meat
(15) ?Weapon (Tidal Axe)
(16) Whale Meat, Soup Pot, Jade Ring
(17) Whale Meat, Elixir, Drum Set
(18) Sake ×9
(19) Elixir, ?Weapon (Duelist's Sword), Red Lantern, Red Line Shield, Cat's Eye, Elven Boots
(20) Elixir, S-Flag, Gold Helm
(21) Namco Gamer, Jade Ring, ?Weapon (Lucky Blade), Elven Boots
(22) Whale Meat ×3
 
 
 
A Moria Gallery mélyebb szintjei
 
Meglátogathatod megint a Moria Galleryt. Persze csak Alvanista uralkodójának felhatalmazásával. A jövőben már felfedeztek mélyebbi szinteket is, így sok felfedeznivaló vár rád odalent és két idézhető lény Klarth számára.
 
A terem közepe felé lévő lépcsőket használva gyorsan eljuthatsz az első szintről a kilencedik szintig. Ott találni fogsz egy csapat embert, köztük egy árust is ha szükséged lenne valamire, plusz egy mentési pontot, meg egy sátrat a feltöltődéshez.
 
~ 10. szint: A tulajdonodban lévő összes Holy Bottle összetörik. Védelmed nem lesz a lenti ellenségek ellen. Lesz itt egy híd, de más nem nagyon.
 
~ B11: Semmi.
 
~ B12: Itt elágazik majd egy helyen az út. Ha lefelé mész, akkor egy terembe jutsz, ahol 4 láda vár: Dark Bottle (erre pont most van szükséged, persze...), Orange Gummy, Yellow Cake, Veggies. Mást nem fogsz találni.
 
~ B13: Egy nagyobb terembe visz az út amiben ládák várnak: Spy Lens, Flare Bottle, Life Bottle. Tovább lefelé, más nincs itt.
 
~ B14: Semmi.
 
~ B15: Egy emberi lény! Omg. De semmi használható információval nem szolgál.
 
~ B16: Megint egy olyan elágazás, mint nemrég, az út megint egy terembe vezet, viszont most nem ládák várnak. Furcsa... köddel, vagy gázzal van tele a terem ami sebezni fog ha ott mászkálsz. Cless hamarosan az egyik gödör közelében egy hangra lesz figyelmes: megjelent Chameleon. Idézhető lény Klarth számára. Meglepő, de vele nem kell harcolnod. Ha ezzel megvagy, akkor járj körbe, lesz még ott pár láda, a tartalmuk: Dark Bottle, Creamy Cheese és Sage.
 
~ B17: Egy nézelődő katona... Aztán egy terem amiben... négy micsoda van földön. Igazából ez olyan, mint a villanykapcsolós játék ahol vagy minden villanyt fel kell kapcsolni, vagy le. Mikor rálépsz egy körre, akkor az hat egy másikra és megváltoztatja a helyzetét. A te célod az, hogy mindegyik kör le legyen nyomva. Ha ezzel megvagy, akkor kinyílik az ajtó.
 
~ B18: Sötétség. Oké. Három terem lesz itt meg egy lépcső a következő szintre. A termek nagyjából így helyezkednek el: az egyik teljesen jobbra, majd fel, a másik teljesen jobbra úgy középtájon, a harmadik teljesen balra lent. A termekben lévő ládák tartalma: Bread, Apple Gummy, Iron Gloves, ezek vannak az először említett teremben. Aztán a másodiknak említett teremben, Iron Circlet, Broom, Mixed Gummy. Végül az utolsóban egy Book of Spells, amiből Arche megtanulhatja a Black Hole igét. A lépcső legalul van, középtájon.
 
~ B19A: Megint sötét, mert az annyira szeretjük. Ezen a szinten két termet is be kell járnod. Az egész egy naaagy labirintus. Ládakat találhatsz sétálgatás közben: Silver Cape, ?Armor (Tunic). Ezek a lépcsőtől lefelé lesznek, egy kis folyosó vezet hozzájuk. Ha ezek megvannak, akkor menj vissza a lépcsőhöz ahol bejöttél, majd indulj balra. Nagyon balra, a sarokig. Aztán lefelé. Nagyon le. A láda tartalma: Poison Amulet. Menj vissza. A lépcsőtöl balra lévő második lefelé vezető úton indulj. Menj végig lefelé, majd le a lépcsőn. Errefelé fogsz találni két ládát: Lotus Perfume, Pine Gummy, ?Weapon (Longsword). Innen balra visz az út, erre lesz a kijárat.
 
~ B19B: Az átveszető részen találsz egy ládát: ?Weapon (Bahamut's Tail) Ebben a teremben néha felvillan a fény, így néha látni fogsz valamit. Teljesen imádom ezt a sötétséget, még mindig. Nos, ebben a teremben eléggé sok láda található. Hála a japán strategy guidenak, beszúrok ide egy képet. Így egyszerűbb a történet.
 
 
(K) Gorgon Amulet
(L) Burger
(M) Dragon Steak
(N) ?Weapon (Longsword)
(O) Lemon Gummy
(P) Gorgon Amulet
(Q) Poison Amulet
(R) Cheese
(U) Poison Amulet
(S) Resist Ring
(T) ?Armor (Tunic)
(V) Gorgon Amulet
(W) Burger
(X) ?Armor (Tunic)
(Y) ?Weapon (Longsword)
(Z) ?Armor (Golden Armor)
(a) Lemon Gummy
(b) Resist Ring
(c) Miracle Gummy
(d) Pine Gummy
(e) Savory
 
A bal oldalon van egy ajtó, azon ha bemész, akkor egy kisebb terembe jutsz. Három láda van ott: Combo Counter, Rune Bottle, Protect Ring.
 
~ B20: Végre látunk valamit. Sok szobrot. Ezek a szobrok visszalöknek ha túl közel kerülsz hozzájuk. Na meg ennek következtében sérülés is ér. Azaz... Ne állj az arcukba. Bár ezt igazából a javadra is fordíthatod. Képpel mutatom ezt is.
 
 
 
~ B21: A legutolsó szint! A teremben lesznek ládák: Reverse Doll, Protect Ring, Rune Bottle. Ha tovább mész, akkor megint egy hót sötét terembe fogsz kijutni. Hurrá. A fények fel-fel villannak megint. Térképet adok, mert a nagy sötétségben írni nekem sem egyszerű, meg másoknak sem tájékozódni az írás alapján. A fenti szobában találni fogsz ládákat: Jade Ring és Orange Gummy. A lenti kijárat egy terembe vezet ahol megint ártalmas gázzal vagy köddel találkozol és megint hall valami Cless. Ezúttal Gremlin az. Klarth harc nélkül képes vele kapcsolatba lépni. Vissza a sötét terembe. A jobboldali kijárat (a fenti, a jobb lenti az üres terembe vezet) lesz az igazi kijárat a teremből. Hamarosan folyosó mentési ponttal.
 
(K) ?Armor (Reflect Plate)
(I) Hourglass
(D) ?Weapon (Ice Coffin)
(E) Jade Ring
(F) ?Weapon (Ice Scimitar)
(G) ?Armor (Mithril Mesh)
(H) ?Helm (Star Cap)
(J) ?Helm (Leather Hat)
(N) Mixed Gummy
(L) Elixir
(M) Apple Gummy
 
Ha tovább mész, akkor Boss harc vár rád. Az ellenfeled Wyvern lesz. Miután legyőzted eltűnik, és tiéd lehet amit őrzött! Menj tovább, egy terem lesz ott soksoksok ládával. A tartalmuk: Hourglass, Life Bottle ×2, Miracle Gummy ×4, Mixed Gummy ×4, Elixir, Scout Orb, ?Weapon (Excalibur), Thor's Wrath technika Clessnek, Extinction ige Archnenak. Yay, lementél a Moria Gallery legalsó szintjeire és megszerezted az értékes itemeket! Most... mehetsz vissza.

 

Nancy és Elwyn története ❤

A játék folyamán segíthetsz egy random párnak összejönni, végigkövetheted a kapcsolatuk alakulását és annak következményeit a jövőben. Ez a kis kaland semmi plusz dologgal nem jár és igazából nem is kötelező megcsinálni.

Először a múltban találkozik a csapat a párossal. Ahhoz, hogy haladást érj el, beszélned kell Nancyvel Euclidban a fogadó közelében. Mint ekkor felveti, hogy a lánynak talán szerelmi bánata van és segíteni kellene neki. Itt kezdődik az, hogy postást fogsz játszani Nancy és Elwyn között. A fegyverboltban megtalálod a fiút.

Következő pont, Harmel pusztulása után indult Venezziába ahol majd ismét belefuthatsz a párosba. Nancyt a fogadóban találod, Elwynt pedig a fogadótól északra lévő házban. Először a lánnyal beszélj, majd a fiúval. Rendezd le nekik a randit <3 Miután Nancy elhagyja a fogadót, menj és kövesd a szökőkútig ahol beszélhetsz vele. Ekkor felbukkan Elwyn is. Több dolgod egyelőre nincs itt, menj, rendezd az ügyeidet. Ha elhagyod a várost, majd megint visszamész, menj oda, ahol Elwynt először megtaláltad. A fogadótól északra. Doug, a fiú apja eléggé mérgesnek tűnik, nem tetszik neki, hogy a fiú Nancyvel találkozgat. Indulj a szökőkúthoz ahol megint találkozhatsz a párral. Klarth nagyszerű ötlete, hogy mi lenne ha elszöknének... A páros szerint ez nem is olyan rossz ötlet.

Alvanistába érkezve az egyik boltban megint találkozhatsz velük. Elwynnek van egy kérése feléd: ne áruld el az apjának, hogy hol vannak. Igazából rajtad múlik, hogy végül megteszed-e vagy sem. Ha úgy érzed, hogy jobb az őszinteség, akkor menj vissza Venezziába és mondd el az öregnek, hogy hová szökött a pár. Az öreg elindul a fiatalok után... Tedd te is azt és menj vissza Alvanistába. Doug meglátogatta őket és veszekednek. Választanod kell, hogy közbeavatkozol, vagy lelépsz. Ha úgy érzed, akkor közbeléphetsz és leállíthatod a vitát. Ebben az esetben Nancy és Elwyn visszatérnek Venezziába és besegítenek a cégnél.

Minden döntésed amit velük kapcsolatban hozol, hatással lesz a jövőre is. Ha a legelején nem segítesz nekik, akkor Venezziában a cég helyén iskola lesz a jövőben. Arról nem is beszélve, hogy nem találod meg őket vagy a leszármazottaikat. Mert hát ha nem jönnek össze, akkor nincs miről beszélni. Ha nem békíted ki a párost Douggal, akkor a cég a jövőben feloszlik. Ha pedig kibékíted őket, akkor a cég a jövőben is virágzik, hála Elwyn odaadó munkájának.

 

Alvanista: Futóverseny a városban / Játék a kastélyban
 
A múltban és a jövőben is egyaránt megtalálható Alvanistában egy kölyök akivel Cless versenyezhet. Futóversenyről van szó, a városban. Ha szeretnéd, akkor az útvonalat is megmutatják neked. A lényeg csak annyi, hogy a megadott kört a város körül 3× kell teljesítened a kölyök előtt, és tiéd lehet a négy díj egyike. Amelyiket választod. A díjak a következőek:
 
~ Cat's Eye
~ ?Weapon (Longsword)
~ ?Weapon (Ice Scimitar)
~ Beef
 
A versenyt meg is szakíthatod ha beszélsz ugyan azzal az emberrel akivel először a kezdésnél.
 
A jövőben is ugyan ez a helyzet, csak az a kölyök úgy tűnik tapasztaltabb, mert őt már nem olyan könnyű legyőzni. Megint meg kell tenned három kört a kölyök előtt a város körül és tiéd lehet a díj. A választék a jövőben a következő:
 
~ S-Flag
~ ?Bow (Shortbow)
~ ?Bow (Flare Spread)
~ Silver Mattock
 
 
A múltban Alvanista kastélyában találni fogsz egy fickót aki játszani akar. A játék lényege annyi, hogy van bizonyos számú kő, ti pedig felváltva kivesztek belőle egyet, kettőt vagy hármat. Akinek az utolsó kő marad, az lesz a vesztes. Egyszerűnem tűnik és igazából nem is bonyolult, csak figyelni kell. A díj Mental Ring. Ha elnyerted tőle, akkor többet nem tudsz majd vele játszani.
 
 
 

 

 

   


 


A FÉRJFOGÁS és a FÉRJMEGTARTÁS TITKAI, a SZERELEMRÕL MINDEN, a BOLDOG SZEXUÁLIS ÉLEThez vezetõ út: PSP    *****    PÁRKAPCSOLATI és SZEXUAL PARAPSZICHOLÓGIA: PSP alternatív spirituális tanácsadó képzés abszolút kezdõknek és haladóknak    *****    Hogyan kell a SZERELMET BEVONZANI ÉS MEGTARTANI? Mi a BOLDOG SZERELEM TITKA? A PSP-n megtudhatod!    *****    Minden amit TUDNI AKARSZ A SZERELEMRÕL ÉS A SZEXRÕL: PSP Párkapcsolati tanácsadó képzés * SZERELEM SZEXUALITÁS    *****    Magyarország egyetlen Olicity és legaktívabb Arrow rajongói oldala! Minden infó az aktuális 6. évadról és egyéb finomság    *****    Megjelent a The Sims 4 legújabb kiegészítõje, a Laundry Stuff Pack. Vajon megéri megvenni? Derítsd ki Te magad!    *****    Állatok - Könyvek - Zene - HobbiZoona Blog - Állatok - Könyvek - Zene - HobbiZoona Blog - Állatok - Könyvek - Zene -Katt    *****    Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk! KATT KATT KATT KATT    *****    Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    -Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Naptár,Design!-    *****    The Resident - A kórházi drámasorozat január 21-én indul Matt Czuchry és Emily VanCamp fõszereplésével! Nézzetek be!    *****    Mindenféle kérdésedre õszinte választ kaphatsz a valódi Kérdõasztrológia segítségével.    *****    Részletes személyiség és sors analízis / születési horoszkóp / ajándék 3 év elõrejelzéssel. Most érdemes ide látogatni!!    *****    Ha diplomás asztrológust keresel, aki BECSÜLET KASSZÁS alapon ad tanácsot és INGYEN OKTAT, akkor keress bizalommal!    *****    A BIOTÉRKÉP AZ IGAZI KARMA! MEGMUTATJA PONTOSAN,MILYEN FELADATTAL SZÜLETTÉL.EGY PRÓBÁT MEGÉR. SOK SEGÍTSÉG MINDEN NAP!!!    *****    Megnyitott a madárvendéglõ! Gyertek vendégségbe ti is Mályvához és Pipitérhez! Irány a Mesetár!    *****    Megnyitottam cikkes, véleményes blogomat! Sok-sok érdekes bejegyzéssel várlak naponta, ne hagyd ki! - Alice    *****    Sztárokról és idolokról írok,ajánlókat hozok,tippeket és tageket osztok meg veletek!Nézz be egy blogkóros lány oldalára!    *****    Az igazi karma a horoszkópodban a Felszálló holdcsomópont,a Chiron,a Lilith (Fekete Hold),Rendeld meg most!Várlak, katt!    *****    családi adókedvezmény 2018 nyomtatvány letöltés, feltételek tudnivalók