Boss

 

Leginkább a végigjátszásból vannak ide összerakva a dolgok, nem akartam mindent újraírni, ha már egyszer megtettem. Pár mondatot szúrtam csak be ide-oda, ahová úgy éreztem, hogy éppenséggel kell, mert létezik a bosshoz másfajta technika vagy érdemes kipróbálni mást is. Viszont az feltűnhet, hogy egy-két ellenséget nem említettem itt, akiket viszont a végigjátszásban igen. Ennek az az oka, hogy nem igazán láttam értelmét. Mondjuk ott van a King Statue boss harc amit igazából nem is neveznék annak, vagy a játék eleji / játék közben felbukkantó kisebb ellenségek, mint mondjuk a Flyig Mouse. Ő úgyis visszatér még normális ellenségként és nem is olyan erős, hogy most bossnak legyen titulálva.

 

 

[Reconstructed Caribou]

 

HP: 512
EXP: 112
Hol: Mt. Oriander (1. fejezet)

Nem bonyolult ellenség, csak kitartás kell hozzá, bombák és Duster Wall Staple képessége. Miután Duster leszögezte, használj bombákat vagy ha szerecséd van, akkor Flint Power Smash képességét. Egyébként meg kombózás.

 

[Mecha Drago]

 

HP: 724
EXP: 486
Hol: Drago Plateau (1. fejezet)

A lényeg, hogy Flint első körben használja a Drago Fangot. Ezzel kell nyitnod a csatát. Aztán jöhetnek a bombák ha van még az itemek között pár. Hasznosak, mindenképpen használni kell őket ha vannak. Az utolsó támadásával lesznek problémák, mert az végzetes. Illetve ha elég pontod van, akkor a forgó mérőnek hála nem lesz baja Flintnek, szóval próbáld meg magasabban tartani a pontokat. Alec is segíteni fog a harc során, de minden támadása csak 1 HPt vesz le... Viszont ha Flint nagyon alacsonyan lenne a pontokkal, akkor 3 alkalommal képes őt meggyógyítani.

 

[Mr. Passion]

 


HP: 630
EXP: 340
Hol: Oshoe Castle (2. fejezet)

A Hypno-Pendulum néha működik rajta, ajánlott a csata elején elaltatni aztán levinni a támadását és a védelmét, utána meg lehet ütni, legalábbis ez az én taktikám, de a Smoke Bomb is nagyon jól hat rá. Nem könnyű ellenfél, de Dusternek a képességeivel van esélye. A sírással és az elaltatással el lehet kerülni a komolyabb sérüléseket ami fontos ebben a csatában.

 

[Claymen]

 

HP: 879
EXP: 200
Hol: Osohe Castle (2. fejezet)
 
 
Nagyon nincs mithozzáfűzni ehhez a harchoz. Duster Wall Staple képessége jól működik rajta, innentől pedig nem olyan nehéz a történet, főleg, hogy Wess is besegít a harcban.
 
 

[Oh-So-Snake]

 

HP: 1237
EXP: 568
Hol: Oshoe Castle - csatornák (2. fejezet)
 
Kumatora PK Freeze α képessége jól működik rajta és meg is tudja akadályozni a mozgásban ha szerencséd van. A Smoke Bomb és a PK Thunder is jó szolgálatot tehet a harcban. Az egyetlen aggasztó támadása mikor a vízbe veti magát és hullámokat küldd feléd, ez mindenkit sebez és elég szépen, szóval ne engedd, hogy a HP mérő 60-70 alá menjen.
 
 

[Cactus Wolf]

 

HP: 468
EXP: 143
Hol: Death Desert (3. fejezet)
 
Használd a bombákat amiket eddig összeszedtél vagy utánozd le a mozdulatait a Mimic képességel, vagy védekezz és hagyd Fassadnak, hogy elintézze. Harcoljon csak, ha már másra úgysem tudod használni.
 
 

[Pork Tank]

 

HP: 1782
EXP: 624
Hol: Sunshine Forest (3. fejezet)

Ha van bombád, akkor használd fel, Kumatora pedig használjon PK Lightningot, de még így sem egyszerű a csata, Salsa Mimic képessége is jól működik itt, hiszen minden körben támad a tank. Ha eleget ütöd, akkor egy idő után tönkremegy és onnantól már egyszerű a dolgod vele.

 

[Jealous Bass]

 

HP: 978
EXP: 1176
Hol: Club Titiboo - padlás (4. fejezet)
 
Két gyengébb ellenséget maga mellé rendel, ha bombákat használsz, akkor gyorsan kiüthetőek. De ha nem lenne bombád, vagy hamar kifogynál, akkor ajánlatos Lucas PK Love képességét használni, az jó nyomokat tud hagyni rajta. Boneyt szereld fel sok gyógyító itemmel és használd ha kell, egyébként marad neki a kombó.
 
 

[Lord Passion]

 

HP: 2897
EXP: 1086
Hol: Oshoe Castle (5. fejezet)

Duster Smoke Bombja jó hatással van rá, érdemes bevetni nála, ezen kívül Kumatora használjon PK Firet, Lucas pedig a támogatás mellett PK Loveot is bevethet, az szépen sebzi. Számomra hosszú volt így is a harc, szóval kitartást, megéri.

 

[Fierce Pork Trooper]

 

 

HP: [1] 1758 [2] 2064
EXP: [1] 1548 [2] 3286
Hol: [1] Highway [2] Thunder Tower (5. fejezet)

[1] A DCMC Pamphlet eltereli egy időre a figyelmét, egyébként a tűzre érzékeny és javaslom, hogy csökkentsd a támadóerejét. Ennyi igazából a lényege ennek a harcnak.

[2] Igazából nem tudok sokkal többet mondani, mint az első harcnál... Ugyan úgy a DCMC cuccok hatnak rá és a tűz... Támadóerő csökkentés... Sokat nem változik a taktika, csak éppen keményebb az ellenfél.

 

[Forlorn Junk Heap]

 

HP: 1818
EXP: 2534
Hol: Highway - szeméttelep (5. fejezet)

Először is, pajzsa van, így a Shield Snatcher hasznodra válik a küzdelem során, ha van még bombád, akkor azt is bevetheted, azért elég jól sebzi ahhoz képest. Viszont a PK Fire aztán tényleg hat rá, állapotváltoztatások terén pedig a Smoke Bomb az amit ajánlok.

 

[Lil'l Miss Marshmallow]

 

  

HP: 2300
EXP: 2864
Hol: Thunder Tower - Master P's Room (5. fejezet)

Hagyd Kumatorának, hogy a PK Thunder használja, a többiek kombózhatnak, a második alakjában is ugyan ez a terv, mellette csökkentheted Dusterrel a védelmét és a támadóerejét, esetleg Lucassal támogathatod a csapatot, sőt, tanácsos.

 

[Mr. Genetor]

 

HP: 3333
EXP: 4389
Hol: Thunder Tower (5. fejezet)
 
A PK Freeze α jól használ rajta, ezen kívül Lucas PK Flash képessége is jó választás, de a megvan még a Super Bomb, akkor azt is küldd neki, esetleg Pencil Rocket, de a Saltwater Gun is jól működik ellene. Abból sem egyszerű a történet, hogy mikor normál támadást viszel be neki, akkor te is sérülsz valamennyire, persze ez csak akkor igaz ha éppen nincs kiütve, lemerült állapotban nem ér viszontsebzés. A csata közben minden erőteljesebb támadása után kidől egy időre, ezt kell neked kihasználni, de ahhoz, hogy ne hulljanak el a te embereid, mindig magasan kell tartanod a pontjaid, vagy legyen nálad a Rubber Cape, mert lényegesen lecsökkenti ennek a támadásnak ez erejét.
 
 

[Almost Mecha-Lion]

 

HP: 1684
EXP: 4560
Hol: Chimera Laboratory (7. fejezet)

A Saltwater Gunnak most hasznád veszed, ezen kívül ha van nálad Thunder Bomb, akkor érdemes bevetni azt is, nem lesz egy egyszerű küzdelem, Secret Herb legyen nálad, a PK Love is szép nyomokat hagy rajta. Boneynál legyenek gyógyító itemek, kombózzon ha tudsz vele. Sírásra is késztetheted, az is egy jó taktika.

 

[Steel Mechorilla]

 

HP: 2860
EXP: 9432
Hol: Snowcap Mountain (7. fejezet)

Nem egy könnyű ellenfélről van szó, azt meg kell hagyni, jobban mondva nekem nem volt egszerű. A támadóerejét és a védelmét mindenképpen csökkentsd, a villámra érzékeny és ha van még nálad Saltwater Gun, akkor azt is érdemes bevetni, Lucas mindenki védelmét nyomja fel, de ha megnyomja Boney meg a saját támadóerejét, az sem árt.

 

[New Fassad]

 

HP: 3182
EXP: 11121
Hol: Fire Mountain (7. fejezet)

Boney a Shield Snachert készítse, mert pajzsa van, ezek mellett ha van nálad Super Bomb (a Highwayen lehet venni), akkor ajánlatos bevetni. Kumatora támadjon a legerősebb PK Thunder támadásával, Lucas pedig asszisztálja a csapatot. Fassad nem egyszerű azért sem, mert képes megakadályozni, hogy különleges technikákat használj és ezen kívül gyógyítja is magát szép pontokkal, a bombáiról nem is beszélve amikkel az egész csapatot tudja támadni és nem is akármilyen pontokat szed le, 150 alá ne menjenek a pontjaid.

 

[Master Eddy]

 

HP: 2568
EXP: 0
Hol: A tenger fenekén, Tanetane szigeténél (7. fejezet)

Csökkentsd az értékeit Dusterrel, Kumatora közben támadjon a legerősebb PK Thunder támadásával. Boney kombózhat, vagy gyógyíthat is, de egy támadóerő növelés sem árt neki, hogy tuti hatása legyen, Lucas pedig felhúzhat egy védelmet, de leginkább vagy támogató szerepet töltsön be, vagy ott van a PK Love amivel szépen le tudja húzni a pontjait. Az utolsó támadása tuti halál, szóval azért ne legyenek teljesen lent a pontjaid.

 

[Barrier Trio]

 

HP: 4000
EXP: 12346
Hol: Tanetane szigete (7. fejezet)

Pajzsuk van, a Shield Snatcher legyen kéznél. A csata lelke, hogy Lucas mindenkinek vonjon fel PSI pajzsot, ne Countert, pajzsot, így a PK Fire / Ice támadások ereje mind felezve lesz ami neked nagyon jó. Sajnos a PK Thunder erejével sokmindent kezdeni nem tud a pajzs. Kumatora ne használjon támadó jellegű PSI képességeket, mert úgysem lesz haszna, helyette csökkentheti a védelmüket, Duster is lehúzhatja a védelmüket, de az ő esetében a támadást ajánlom, mert jó kis pontokat húzhat le tőlük. Boney itemeljen és támadjon, Lucas pedig a pajzs után növelheti a támadóerőt, gyógyíthat, ha pedig úgy látod, hogy minden rendben, akkor ott a PK Love ami a legtöbbet lehúzhatja a Triotól. Ha eleget ütötted, akkor formációt váltanak és erőteljes PK Starstorm támadást kapsz tőlük ami durván sebez. Lifenoodles meg ilyesmi legyen nálad, ha túlélte bárki is, akkor állítsd fel a csapatot és jöhet a hajrá a végére. Innentől már hiába is akarnak támadni, nincs erejük és Kumatora is jöhet a PSI támadásokkal. Itt az ideje, hogy mindenki a támadásra koncentráljon csak.

 

[The Masked Man]

 

HP: [1] 5000 [2] 2500
EXP: [1] 15474 [2] 0
Hol: [1] Chupichupyoi templom (7. fejezet) [2] Empire Pork Building alatt (8. fejezet)

[1] Először is, neki is pajzsa van, szóval azt távolítsd el, aztán... Ha te húzol fel pajzsot, a következő körben fogja és a Shield Killert használva kiiktatja. A PSI támadások közül a PK Thunder az, ami hatásosabb rá, Lucas mindenképpen nyomja fel a támadó és védelmi pontokat, ezek mellett Kumatora vagy Duster pedig az ellenség pontjait húzza le mert maszkos többször is támad egy körben ami nem éppen kellemes. Ha mindez nem lenne elég, használni fogja ellened az ikonikus PK Love támadást, omg. Lucas álljon készen a gyógyításra, de pakold azért fel a többieket is HP / PP visszatérítő cuccokkal.

[2] Jön az utolsó küzdelem amiben csak Lucas vehet részt. Ha megpróbálod visszahozni a többieket, akkor a maszkos megint kiüti őket. A harc lényege, hogy... ne támadj, csak védekezz és gyógyíts, más instrukciót nem tudok adni, nem lehet. Ha védekezel, akkor lassabban mennek lefelé Lucas pontjai. Kis emlékeztető: ha pajzsot vonsz fel, akkor összetöri és képes használni a PK Loveot is, a támadásaival eléggé sokat vesz le és egy körben duplán támad. A harc vége felé igazából jönnek már maguktól az események.

 

[Miracle Fassad]

 

HP: 5489
EXP: 28636
Hol: New Pork City - csatornák (8. fejezet)

Rendesen össze kell szedned magad ehhez a harchoz. Lucas mindenképpen növelje a védelmet és a támadást, Kumatora vesse be a legerősebb PSI támadásait és csökkentse Fassad pontjait ha tudja, de ezt Duster is megteheti, aki mellesleg támadjon Boneyval. Ha van bombád, akkor szórd meg vele, pajzsa is van és a harc folyamán fog is felvonni, szóval távolítsd el azt is. Ha eleget ütöd, akkor előbb-utóbb leesnek bizonyos alkatrészei, itt kezdődik igazán csak a szórakozás... Fassad komolyra vált és gyógyítja is magát ezúttal, arról nem is beszélve, hogy elkezd PSI támadásokkal is támadni mint például a PK Freeze vagy a PK Starstorm. Mindenkinél legyen gyógyító tárgy, Lucas is szálljon be a gyógyításba. Kumatorának ott van a PK Thunder vagy a PK Starstorm, Boney pedig törje össze a pajzsát ha felvonja. Ha lehetőséget érzel, akkor Lucas használja a PK Loveot, mert szép nyomokat tud rajta hagyni, Duster és Boney kombózzanak.

 

[Natural Killer Cyborg]

 

HP: 7548
EXP: 34381
Hol: Empire Pork Building (8. fejezet)
 
Lucas gyógyítson és emelje a védelmet, Kumatora jöhet a legerősebb PK Thunder támadásokkal vagy PK Starstorm és ha van bombád, akkor ne sajnáld rá. Elég komoly összegeket tud magának visszagyógyítani ez a dög, szóval nem lesz egyszerű dolgod vele, főleg, hogy képes egyszerre több csapattagot is támadni és nem éppen gyengén. Lucas egy pajzsot is felvonhat a fizikai támadásai ellen, ezen kívül a támadóereje csökkentése is egy jó gondolat. Ha Countert von fel, akkor ott a Shield Snatcher.
 
 

[PORKY 01-08]

 

HP: 865 (az összesnek)
EXP: 1580 (az összesnek)
Hol: Empire Pork Building (8. fejezet)

A PSI nem annyira jó ötlet, mert pajzsuk van... leszedheted a pajzsot, de ők csak jönnek és jönnek... Szóval nem tudom megéri-e, főleg, hogy ha Kumatora a PK Thundert használja, akkor sok jelentőssége nincs, mert az nem visszaverhető vagy felezhető támadás, azaz sérülnek tőle szépen. Lucas gyógyítson és támogasson, védelmet húzza fel, akár pajzsot is, meg a támadást növelje, Duster meg Boney pedig kombózzanak. Még valami, ha egyet elpusztítasz, akkor nem elég, hogy jö helyette másik, egy robbanással semmisül meg amiből persze a csapat is kap, szóval a HP pontok legyenek magasan. A harc előrehaladtával nem csak Porky utánzatok, de kimérák is csatlakoznak a harchoz, hogy mégnagyobb buli legyen, hát persze. Ezekkel az ellenségekkel már találkoztál előzőleg, hamar kivégezhető tagokról van szó.

 

[Master Porky]

 

 


 

HP: 6569
EXP: 0
Hol: Az Empire Pork Building alatt (8. fejezet)
 
Pajzsa van... ahogy azt már megszokhattuk, és a harc közben is felvonhatja. Lucas gyógyítson és támogasson szokás szerint, a támadást inkább Kumatorának add át így PSI téren, főleg ha ismeri a PK Ground képességet, mert akkor nagyon jó helyzetben vagy. Ha ez nincs meg, akkor marad a PK Thunder. Egyik képességet sem tudja visszaverni a PSI Shield, szóval még jól is jársz. A többieknek marad a kombó vagy a Saltwater Gun és a bombák ha vannak. A harc folyamán ha eleget ütöd, akkor a gépe úgy tűnik kifogy az energiából, bár megjegyzi Lucasnak, hogy "ne hidd, hogy nyertél...", ekkor jön a meglepetés, az Absolute Safe Capsule... Ez mit csinál? Ez abszolúte biztonságos, Porky pedig bemenekül, ne próbálkozz, megsebezni ezt a dolgot sehogy nem tudod, hiszen... abszolúte biztonságos. A harcnak így vége szakad...
 
 
 
 
 

 

   
 

 


Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!    *****    RIZLINGDAYS BLOG ! MAKEUP, STUDY TIPS AND ALLDAYS FOR YOU ABOUT ME    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    REAVER GROVE | urban fantasy frpg