Karakterek

 

Viola
Játszható karakter...?
Ő lenne a játék főszereplője. Egy szőke, fiatal lány akinek be kell járnia a boszorkány házát, túl kell élnie a halálos csapdákat annak érdekében, hogy hazajuthasson. Legalábbis ha nem fedjük fel a titkokat a játékban, akkor ennyit láthatunk belőle.
A történet viszont kicsit másképpen néz ki. Abban az időben mikor a játék folyik, Viola valójában nem Viola, hanem Ellen, a lány tesében.
Viola valódi karakterét a "The Diary of Ellen" c. rövid műből ismerhetjük meg jobban, esetleg Ellen napjóbejegyzéseiből a játékban. Viola csak egy naív, kedves, segítőkész lány aki szívesen töltötte az idejét Ellenel és emellett nagyon sajnálta is a lányt a betegsége miatt. Jó barátnője volt és tényleg elhitte, hogy Ellen szándékai mögött nem áll semmi rossz. Egyetlen családtagja ismert, az apja, akivel együtt éltek.
 
Ellen
Játszható karakter...?
A főgonosz lényegében, bár lehetne vitatkozni erről is. Ellen érdekes karakter. Róla is többet a "The Diary of Ellen" c. műben olvashatunk amiben gyerekkorától kezdve végigkísérhetjük a történetét. Sokan úgy tartják, hogy a játékban Ellen egy rettenesen gonosz karakter, de a napló elolvasása után szinte már sajnálni is lehetne és együttérezni vele, megérteni miért olyan amilyen. Amiben végül is van is valami, meg... mindenki döntse el maga hogyan érez iránta. Eléggé vegyes érzelmeket képes kiváltani az emberből.
Ellen egy gyógyíthatatlan betegséggel született ami nem csak, hogy szörnyű kínokat okozott neki, de elcsúfította a testét is. Később egy démon segítséségvel "nyerte vissza" az egészségét, de csak akkor maradhatott ebben az állapotban ha a házban tartózkodik amit a démon adott neki. Ez volt a boszorkány háza, Ellen pedig ezáltal a ház boszorkányává vált. Nem hagyhatta el, különben a betegsége végzett volna vele. Így ki kellett találnia valami arra, hogy hogyan tudna megszökni innen... Ekkor jött a képbe Viola akit végül átvert és testet cserélt vele, innen kezdődik a játék.
 
Démon / Fekete macska
Ő lenne a fekete macska aki a játék elejétől kezdve követi a főszereplőt és mentési pontként is működik. Ez a démon adta Ellennek az erejét és a házat. A démon hasznot húzott abból, hogy boszorkányokat hoz a házba, így a boszorkány a ház segítségével gyilkolhat. Ami neki csak jó, mert így megeheti az áldozatok lelkét. Mikor Viola meghal, a fekete macska visszahozza őt az életbe. Ez a betöltés pont lényegében a játékban.
 
Viola apja
Ő mindig csak a játék végén fut be. A férfi egy vadász és mivel Viola régen elment otthonról, így elindult, hogy megkeresse. Persze fegyverrel. Szegény férfi minden végben rosszul jár, akárcsak a lánya, mert Ellen megy vele haza végül, nem Viola. Örök hazugságban fog élni...
 

 
A házban felbukkanó ellenségek többnyire a ház "lakói," berendezései, akik a boszorkány ereje miatt kelnek életre és próbálják megölni a betévedő főszereplőt. Igazából nagyon nincs olyan, akit hosszútávon érdemes lenne megemlíteni, többnyire csak feltűnnek a semmiből és megölik a lányt, ennyi a szereplük. Így külön nem is részletezném őket, sokkal inkább egy összegzést írnék az ellenséges karakterek természetéről.
 
A játék sok-sok jump scare elemet tartalmaz, így nem is csoda, hogy az ellenségek csak feltűnnek és aztán eltűnnek. Többnyire érintés útján sebeznek, illetve ölnek meg, mert ha Viola bármenyikhez is hozzáér, akkor game over következik, nincs sebzés elviselés ellenségek esetében. A másik tulajdonságuk, hogy amíg tehetik, akkor üldözik a lányt. A sebességük elég gyors ahhoz, hogy pillanatok alatt megöljék ha a játékos kicsit is nem figyel.
A másik verzió az, mikor a lánynak választási lehetősége van, de a játékos rosszul dönt. Például a séf esetében a konyhában. Ha jól választasz, akkor megmarad a lány élete, ha nem, akkor game over.
 
 
 

 

 

 

   
 

 


Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!    *****    RIZLINGDAYS BLOG ! MAKEUP, STUDY TIPS AND ALLDAYS FOR YOU ABOUT ME    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    REAVER GROVE | urban fantasy frpg