Karakterek

 

A játék nagyon sok karaktert sorakoztat fel, sorolhatnánk egy ideig, de én csak azokat szeretném itt feltűntetni, akik valamilyen komolyabb szerepet kapnak a történetben, nem pedig csak megjelennek és akkor láttuk őket először és utoljára. Érdekes, de az előző játékból, az EarthBoundból (Mother 2) is vannak itt "vendégszereplők" akik igenis sokat hozzátesznek a történet menetéhez. Így elmondható, hogy a cast az nagyrészt  eredeti, kis kivétellel.

 

Hinawa
Az ikrek, Claus és Lucas anyja, Flint felesége. Hinawát sokat nem látjuk, mert már az első fejezet felénél kérdéses, hogy a nő él-e még egyáltalán. Aztán persze bejön mindenki rossz előérzete és megtudjuk, Hinawa halott. Lehet, hogy már az első fejezetben elveszítjük, de az emléke kihat a játék további részére, a karakterek érzéseire, cselekedeteire. A hiányával éreztetik velünk, hogy milyen fontos is ő. Még a halála után is. Hinawa betölthetetlen űrt hagyott maga után. A játék további szakaszaiban néha láthatjuk megjelenni a szellemét, vagy éppen más karakterektől hallhatjuk, hogy látták álmukban, hallják a hangját. Ő a kulcsa a legutolsó összecsapásnak is, ő és a szeretete.

 

Flint
Játszható karakter
Az ikrek apja és Hinawa férje. Az első fejezetben pedig övé a főszerep. Nem megszokott egy Mother játéktól, hogy irányíthatjuk, vagy egyáltalán láthatjuk az apát, szóval Flint egy izgalmas karakter. De nem csak ezért. Hinawa halála után a férfi mást sem tesz, csak a nő sírját látogatja és az eltűnt fiát, Claust keresi a hegyekben. Így amilyen gyorsan megismertük, olyan gyorsan el is tűnik a színről. Hinawával ellentétben őt nem sokat "emlegeti" a játék, vagy a többi karakter. Flint egyszerűen csak nem bukkan fel. Mindenki tudja, hogy hol van, mit csinál, de... nem láthatjuk, egyészen a játék legvégéig.

 

Alec
Ideiglenesen támogató karakter
Ő lenne Hinawa apja és az ikrek nagyapja. Alec a hegyekben él egyedül, bár... igazából soha nem tudjuk meg, hogy miért is. Nem úgy néz ki, hogy haragban lenne bárkivel is, hm. Hozzá megy el a cselekmény legelején kicsit vakációzni Hinawa és az ikrek. Alec kissé olyan néha, mintha nem lenne a toppon, vagy valami nem lenne rendben a fejben, de... öregmár, na. Ettől függetlenül egy jószándékú, megbízható karakter. Barátja a Magypsyoknak, úgy tűnik jó ismerettségben vannak. Alec az első fejezetben Flint mellé szegődik, hogy együtt keressék az eltűnt Claust a hegyekben.

 

Lucas
Játszható karakter
Az ikrek egyik fele, az érzelmesebb fajta. Lucasról sokan állítják, hogy egy érzékeny lelkű, sírós kisfiú, ami igazából teljesen úgy is van. Vagy legalábbis láthatunk rá utalást, példát a játékban. Ezután viszont komoly jellemfejlődésen megy át a fiú. A sírós énjét kicsit mélyebbre temeti és előjön belőle a bátrabb, erősebb jellem. Ettől még persze valahol érzelmes marad, de a jellemét tekintve, már nem ez a tulajdonsága dominál. Képes a PSI használatára és olyan erő van a birtokában, ami különlegessé is teszi, ez lenne a PK Love. Erre az erőre csak ő és egy másik személy képes, a PK love teszi számára lehetővé, hogy megváltoztassa a világot. Ezen kívül inkább támogató és gyógyító PSI képességei vannak.

 

Boney
Játszható karakter
Boney Lucas családjának kutyája. Végtelenül hűséges és törődő a családtagokkal, rá mindig számíthatnak. Mikor Flint elindul az erdőbe Hinawa és az ikrek után, Boney vele tart, mikor Lucas elindul a kalandra, vele tart. Boney követi őket rendületlenül és segíti a gazdáit. Habár sok képességgel nem rendelkezik, mégis megtesz minden tőle telhetőt. Boney valójában a nevével ellentétében hímnemű kutya. Igazából én mindig fiúnak néztem, ezért kissé megzavart a név. Képessége a szaglás, képes kiszagolni az ellenség gyenge pontjait.

 

Claus / Masked Man
Az ikrek másik fele, az energikusabb. Claus egyáltalán nem olyan, mint az ikertestvére, ő mindig energiks és pörög. Bevállalósabb és aktívabb, mint Lucas, mégis jól kijönnek egymással. Clausból nem sokat látunk a játék alatt, csak az első fejezetben találkozhatunk vele, aztán eltűnik mikor a hegyekbe indul megkeresni az anyja gyilkosát. Ekkor még láthatjuk ahogyan eszméletlenül fekszik a sziklák között, ami arra enged következtetni, hogy talán már nem is él. Erre pedig ráerősít később, a három éves ugrás után, hogy Flint még mindig nem találta meg.
Szerintem nem árulok el nagy titkot azzal, ha azt mondom, hogy a maszkos is Claus. Már az első felbukkanásától kezdve lehet sejteni, a játékban történő dolgok pedig csak rákontráznak. Eléggé erősen. Szóval az utolsó dungeon előtt már szinte biztosak is lehetünk benne, hogy tényleg ő az. Claust az eltűnése után megtalálta a hadsereg és a testét átalakítva cyborgá tették, Porky pedig előszeretettel vette irányítása alá a fiút. Claus elvesztette önmagát és Porky utasításaira cselekedett a játék túlnyomó részén. Azt még meg kell jegyezni, hogy igen, a másik személy a PK Love erejével ő lenne az.

 

Duster / Lucky
Játszható karakter
Duster Tazmily egyik tolvaja, habár soha semmit nem lopott el. Más karakterek elmondása alapján olyan, mint egy csavargó és még a szája is büdös, ennek tetejében pedig sántít. A sántításáról többet megtudunk Tanetane szigetén, ahol egy illuzó elmondja, hogy Wess túl kemény edzésnek vetette alá fiatalon Dustert, ezért is sérült meg a lába. Ahogy észrevettem, Duster nem egy szívbajos figura, eléggé nyugodt a cselekmény alatt. A játék második felében elveszti ideiglenesen az emlékeit, ez alatt az idő alatt pedig a Club Titibooban zenél Lucky néven. A harcokban különböző eszközöket használ fegyverként, PSI támadásokra nem képes, de ettől függetlenül igenis erősnek mondható ha harcról van szó. Lucas csapatának (ránézésre) legidősebb tagja.

 

Wess
Ideiglenesen támogató karakter
Duster apja, a város másik tolvaja, habár... ő sem lopott még el semmit, bár meg kell jegyezni, hogy ért a mesterséghez. Wess képezte ki Dustert és adta neki a harcban használatos eszközeit, fegyvereit. Kissé talán hirtelen haragú és ha valamit elhatároz, akkor azt véghez is viszi, erős személyiségű karakter. Sokat szidja Dustert, de a cselekmény alatt kiderül, hogy valójában igenis kötődik a fiúhoz és érdekli a sorsa. Kumatora nagy védelmezője, fontos neki a lány biztonsága, tekintve, hogy ő az Osohe kastély hercegnője. Wess a második fejezetben tart Dusterrel, később pedig Kumatorával, segít nekik a harcok folyamán és nem is akárhogyan, erős támadásokra képes az öreg. Az ember ki sem nézné belőle.

 

Kumatora
Játszható karakter
Az Osohe kastély hercegnője, legalábbis elméletben. Később Leder történetéből kiderül, hogy tulajdonképpen ezt a rangot csak úgy megkapta és nincs mögötte semmi. Mondjuk nem mintha a történet szempontjából érdekes lenne, hogy hercegnő vagy sem. Kumatora igen erős jellem, bátor és szókimondó lány aki nem retten meg az előtte álló akadályoktól. A jelleme laza és inkább fiús, mint lányos. A játék folyamán Kumatora Violet néven vállal munkát a Club Titibooban, ahol a pincérnői ruhára mondja, hogy "crappy girly outfit" azaz, a lányos ruhák sem jönnek be neki ezek szerint. Kumatora árva volt (derült ki ez is Leder történetéből) és Magypsyok nevelték fel. Erőteljes és inkább támadó jellegű PSI támadásokra szakosodott.

 

Salsa & Samba
Játszható karakter (Salsa)
Cuki majompár. Nem tudom mi van ezzel a játék sorozattal, de minden Mother játékban felbukkannak a majmok... Salsa Fassad irányítása alatt jut el Tazmily városába ahol követnie kell a férfi minden utasítássát, különöben Fassad nem kíméli. Salsa csak Samba, a barátnője miatt csinálja ezt, mert a katonaság elrabolta a majom lányt és túszként tartják fogva. Igazából... Fassadnak miért kellett Salsa? Talán csak a tánctudatását tudnám mondani. Ezzel a "képességel" Salsa ki tud nyitni különleges ajtókat. Egyébként egy szerethető karakterről van szó akinek a játékos végig drukkol, látva a szomorú sorsát. A történet későbbi felében Salsa Sambával az oldalán felbukkan még és segít Lucasnak és csapatának.

 

A hét Magypsy
Közülük Ionia ideiglenesen támogató karakter
Ők a hét tű őrzői, ez a feladatuk, az életük értelme. A legtöbbet Ioniával fog találkozni és beszélni Lucas, a többiekkel annyira nem ismerkedünk meg, csak mikor elmegy a csapat a tűjükért és eltűnnek. Mindannyian férfiak női ruhákban és női viselkedéssel. Legalábbis kinézetre. Valójában ők a Föld erejének megtestesülései és nem rendelkeznek nemmel. Aeonia volt az, aki Clausban felélesztette a PSI erőt, Ionia pedig rá három évre Lucasban is feléleszti. A játét elején gondtalanok és nemtörődömök az emberi életek iránt, a késsőbbiek viszont elkezdik ezt is értékelni. Ha kihúzzák a tűjüket amiket védelmeznek, akkor eltűnnek. Nem meghalnak, eltűnnek, eltörlődik a létezésük. Azaz... ez is egyfajta halál. Mindegyikük tudja, hogy egyszer eljön ez a nap, felkészülten várják. Mégis van benne némi szomorúság. Ionia az egyetlen Magypsy  aki ideiglenesen csatlakozik Lucashoz és Boneyhoz és segít őket a harcban egy darabon.

 

Tazmily lakói
A békés Tazmily lakói, mindegyikük egy igazi személyiség. Azaz nem random NPC karakterekről beszélünk. Igazából figyelemre méltó, hogy a készítők egy egyész városnyi egyedi embert alkottak meg. Leder elmondása szerint Tazmily lakói a nagy katasztrófa után életben maradt emberek akik útra keltek, hogy emlékek nélkül kezdjenek új életet Nowhere szigetén. Azaz minden városlakó csak egy felvett szerepet kapott amiben aztán élte az új életét. Senki sem emlékszik erre, kivéve Ledert. Egyiküknek tudnia kellett, mindet, ismerni a múltjukat, a történetüket, erre a szerepre pedig a kiválasztott ő lett.

 

Fassad / Locria
A játék második fejezetében bukkan fel először, de csak a harmadik fejezetben ismerhetjük meg jobban. Tazmily városába kereskedőként érkezik, habár a Pigmask Army egyik fontos embere. Legalábbis abból ítélve, hogy a katonák az irányításai alatt állnak. A városba az un. Happy Boxokat próbálja népszerűsíteni. Ezek mellett pedig különösen bőkezűen osztogatja a pénzt. Vele utazik Salsa is akivel nem bánik túl jól. Ebben a harmadik fejezetben Fassad egy kegyetlen személyként mutatkozik, ami végül is nem nagyon változik a játék további felében. Célja megakadályozni Lucast és barátait amit nem csak a hadsereg miatt tesz, van ebben némi bosszú is az őt ért dolgok miatt. Gondolok itt a Sunshine Forestben vagy a Thunder Tower tetején történt eseményekre.
Később kiderül, vagy legalábbis sejthető, hogy Fassad a rejtélyes hetedik Magypsy. A csigaháza megtalálható az Empire Porky Buildingben sok banánnal együtt, ami, mint tudjuk, Fassad egyik "ismertetőjegye." De találkozhatunk itt egy egérrel is, aki elmondja, hogy a férfi (férfi-nő) gondoskodott róla. Így kiderül, hogy Fassadnak is voltak érzései... valahol. Ezen kívül pedig ő lenne az áruló is, aki beszélt Porkynak a tűkről, legalábbis feltételezhetőleg, hiszen mint Magypsy, tudott a tűkről és a sárkányról is. Az utolsó tű az övé lenne, de az, hogy a házában megtalálja Lucas és csapata a Mementoját, arra enged következtetni, hogy addigra már Fassad halott.

 

Pigmask Army
Ők lennének Porky magán hadserege. Leder történetéből kiderül, hogy ennek a seregnek az embereit Porky hozta magával egy másik idősíkról. Azt hinné az ember, hogy ellenséges seregként milyen jól szervezettek és legyőzhetetlenek, pedig... nem. Ők is szerethetőek a maguk módján, a játék nem csak az erőszakos és gonosz oldalukat mutatja meg. Ugyan úgy aggódnak, hibáznak és félnek, mint bárki más és ettől lesz életszerűbb a történet. Az viszont kétégtelen, hogy Porky minden parancsát követik, legyen az bármi. Nem mindig támadnak Lucasra és csapatára, van, hogy egész barátságosak, a DCMC pedig egyenesen összehozza őket a többi karakterrel. Hiába, a rajongótábor...

 

DCMC
Ideiglenesen támogató karakterek
Azaz a Desperado Crush Mambo Combo. A Club Titibooban zenélnek, a játékba a negyedik fejeztben lépnek be, a három éves ugrás után. Nagy rajongótáborral és népszerűséggel rendelkeznek, eléggé híres banda. A csapatban játszik Duster is Lucky fedőnéven. Duster elvesztette az emlékeit és ez alatt az idő alatt bekerült a csapatba, megtanult zenélni és ő lett az isteni basszus. Érdekes megjegyezni, hogy minden Mother játékban van egy zenekar vagy legalábbis valami zenei dolog. Fellépés, banda, ilyesmi. Mikor visszatérnek Duster emlékei, a csapat elengedi mert tudják, a férfinek fontos feladata van, bár ettől még hiányolják és próbálnak minden alkalmat megragadni, hogy ismét együtt játszhassanak. Lucaséknak is segítenek, az egyik harcban mentik a helyzetet.

 

Dr. Andonuts
Lucas egy szemetesben találkozik vele a Chimera Labban. A doki a seregnek dolgozik, habár nem önszántából. Őt is Porky hozta el erre az idősíkra. Az megsimerkedésüktől próbálja segíteni Lucast, az utolsó fejezetben pedig megtagadja Porkyt és ellene fordul hivatalosan. Habár ez már sokat nem tesz hozzá a dolgokhoz és Porky sem foglalkozik vele túlzottan. Az ő nevéhez köthető az Absolute Safe Capsule amit a Mr. Saturnokkal hozott létre.

 

Porky Minch
Az EarthBoundból ismerős lehet. Porky a Nessel való utolsó harc után idősíkról idősíkra utazott ami kihatott a testére is. Megöregedett kinézetre, habár szellemben még mindig csak egy gyerek maradt. Az utazásoknak hála pedig szinte halhatatlanná vált. Utazásai során pedig végül elérkezett Nowhere szigetére, ahol meg is állt. Megtudta a titkot a tűkről és a sárkányról, majd minden erejével azon volt, hogy felélessze azt a bizonyos sárkányt a sziget alatt. Ehhez pedig tökéletesen jól jött a hegyekben eszméletlenül talált Claus a PK Love erejével. Porky őrültebb, mint valaha, előszeretettel kísérleteztet ki kimérákat, alakít át állatokat vagy éppen embereket, vegyük például Claust, aki az átalakítása után már nem is hajlandó emberként kezelni. Magát többnyire csak robotokkal veszi körül, ami arra enged következtetni, hogy az emberekben már nem bízik. Célja feléleszteni a sárkányt, hogy végül az mindent elpusztítson és ő váljon az egyetlen emberré a világon. Ahogy ő fogalmaz: tűnjön el mindeki, aki gyűlöli. A játék végén az Absolute Safe Capsule nevű szerkezetbe menekül, ami mindentől megvédi, de kijutni onnan nem tud. Habár nem tűnik úgy, mintha ez zavarná őt.

 

[vissza]

 

 

   
 

 


Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!    *****    RIZLINGDAYS BLOG ! MAKEUP, STUDY TIPS AND ALLDAYS FOR YOU ABOUT ME    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    REAVER GROVE | urban fantasy frpg