Item rendszer / Telefon / Pénz

 

A játék folyamán a karakterek csak bizonyos számú itemet vihetnek magukkal, így könnyen előfordul, hogy egy idő után megtelik az inventory és kénytelenek hátrahagyni dolgokat helyhiány miatt. Erre a megoldás Tracy, Ness testvére, akivel ha beszél a csapat, eltesz nekik dolgokat megőrzésre, vagy esetleg visszaad. Viszont több probléma is van ezzel. Először is, Tracy raktára is véges, azaz ha tele a raktár és tele a karakterek inventoryja, akkor vége, nincs több item elrakás.

A másik probléma a távolság, habár ezt az akadályt a játék egy ügyes csellel megoldotta. Tracy a játék elején állást vállal az Escargo Express nevű futárszolgálatnál, így legyél bárhol, egy telefonhívás és Tracy küldi is a futárt akitől vagy felveszel dolgokat, vagy leadhatsz neki dolgokat, hogy vigyel el a lánynak. A futár viszont csak 3 itemet képes elvinni magával vagy a csapatnak hozni. Ha itemet hoz neked, akkor ki kell fizetned a szállítási díjat is. Így megy ez. A futár nem talál meg ha barlangban vagy épületben tartózkodsz, ekkor kapsz tőle egy telefonhívást, hogy nem talál és nem lesz szállítás. A leghatásosabb módja annak, hogy szállítson az, hogy ha egy épületben elkövetett telefonhívás után kimész az utcára és vársz rá.

 

~ .oOo. ~

 

De ha már a telefonnál tartunk, akkor nézzük meg, hogy kiket tud Ness felhívni. Először is, Ness csak középületekből tud hívást kezdeményezni. Hotel, bolt, stb. Vagy ha éppen van valahol random mód. Dungeon Man, Deep Darkness, stb. A játék folyamán Apple Kid ad neki egy telefont, de az csak fogadni tudja a hívásokat, leadni velük a fiú nem tud. Így mindenképpen kell valami hely ahol telefonálni tud.

Miért az egyik legfontosabb eleme a játékmenetnek a telefon? Mert ezen keresztül érhetjük el többek között Ness szüleit. Anyut érdemes felhívni időnként, mert ha nem tesszük meg, Nessnek honvágya lesz és hiányozni fog neki az otthona, az anyukája. Ez pedig egy negatív állapotváltozás, ilyenkor nem képes kellően koncentrálni a harcokra. Ha aput hívjuk, akkor menthetünk. Apu elmondja még ezen kívül a pénzösszeget amit a harcok során összeszedtünk és hogy melyik karakternek mennyi EXP kell még a szintlépéshez. Ha esetleg Ness nem lenne telefonképes, mert például kiütötték, akkor autómatikusan a csapatban lévő következő ember fog telefonálni, viszont ezt a vonal másik végén lévő karakterek is érzékelik. Igazából jelentőssége nagyon nincs, mert apu ettől még ugyan úgy menteni fog, csak így ki lehet csalni egy-két érdekes mondatot belőlük.

Felhívható még az Escargo Express, de ezt fent kifejtettem. Aztán ott van még a March Pizza. Egy pizza lánc, akiknél az étteremben nem lehet pizzát enni, mert csak szállítanak... Nagyjából ugyan az érvényes rájuk, mint az Escargo Expressre, viszont... a kiszállításuk kegyetlen lassú. Sokkal többet kell várnod, mint az Expresses fazonra. Jó, abból a szempontból logikus, hogy meg kell sütni azt a pizzát...

Az utolsó hívható hely a Stoic Club Summersben. Ez csak a játék egy pontján lényeges, egyébként pedig nem kell használnod ezt a számot.

 

~ .oOo. ~

 

Még pár szó a pénzről. Ness úgy szerezhet pénzt, ha csatákban vesz részt. A játék nem hívja fel rá a játékos figyelmét, de minden csata után kapsz valamennyi pénzösszeget. De ez a pénzösszeg sem Ness zsebében landol, sokkal inkább a bankszámláján. Van az inventroyban egy ATM kártya, ezzel tudsz pénzt levenni az autómatákból. Ezek is nagyjából arrafelé találhatóak, mint a telefonok. Ha felhívod aput, akkor ő elmondja, hogy a csatározásaid során mennyi pénzt is kaptál pontosan és mennyi van a számládon összesen. Így nem kell folyton a kártyát használnod ha csak információt szeretnél.

 

[vissza]

 

 

   
 

 


Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!    *****    RIZLINGDAYS BLOG ! MAKEUP, STUDY TIPS AND ALLDAYS FOR YOU ABOUT ME    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    REAVER GROVE | urban fantasy frpg